Често каналът на мивката или банята е възможно  да се

...
Често каналът на мивката или банята е възможно  да се
Коментари Харесай

5 хитрини начина за отпушване на канал

Често каналът на мивката или банята е допустимо  да се запуши заради разнообразни аргументи. Често ни се постанова да го отпушваме и е много неприятно, в случай че нямаме подобаващия препарат за отпушване на канали. В този случай може някои домашни средства да ни оказват помощ. Нека в тази публикация ви разкажем за няколко хитри метода да отпушите запушен канал.

Сода и оцет

Може да изсипем една чаша сода в канала и да залеем с една чаша оцет. Когато се получи кипяща пяна можем да изчакаме да подейства 15-тина минути. После пускаме водата, с цел да измием мръсотията, която се е събрала и разтворила под въздействието на оцета и содата.

Препарат за чинии и гореща вода

Кипваме два литра вода и прибавяме към тях няколко супени лъжици препарат за съдове, след което разбъркваме добре. После изсипваме в канализацията, до момента в който сместа е още гореща. Изчакваме няколко минути и пускаме студената вода, с цел да отмием насъбраните наслагвания.

Сода бикарбонат и сол

Смесваме половин чаша сода и половин чаша сол, след което изсипваме сместа в канализацията. Изчакваме към половин час и изсипваме кана с гореща вода. После пускаме водата в тоалетната, която е студена, с цел да отмием остатъчната нечистотия.

Сода каустик

Ако на разположение имаме сода каустик, може сигурно да ни свърши работа. Разтваряме я съгласно напътствията на опаковката, разбъркваме добре с лъжица. Сместа може да стартира да се нагрява, тъй че би трябвало незабавно да я изсипем в канала и да изчакаме до половин час. След това пускаме водата в тоалетната паница, с цел да отмием запушването.

Отваряме канала

Можем да развием отвора на канала, който служи за разчистване на наслагвания и благодарение на тел да издърпаме мръсотиите, които го запушват, доколкото е допустимо. След това завиваме още веднъж тръбата и прочистваме  с някои от посочените нагоре способи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР